вторник, 27 септември 2022 г.

AUTUMN CHECKLIST
 Здравейте прекрасни,


Ето че дойде моментът в който поредното лято си отиде и отново идва времето на най-красивият сезон в годината, а именно есента.

Винаги съм свързвала този момент с едно забавяне на ритъма, нови възможности, време за нов старт. Понякога всички имаме чувството че ни хваща есенна депресия, но пък от друга страна това време ме кара да се усмихвам и да се наслаждавам на есенното слънце, шарената природа и топлите уютни вечери и уикенди.

За това събрах за вас един малък списък от неща които лично аз бих направила есента и смятам че и на вас биха ви били полезни.


  1. Създайте уют в дома си

 “Моят дом, моята крепост.” - Ако искаме да направим промяна, по-добро начало от дома едва ли има. Есента е сезона през който започваме да се задържаме много повече вкъщи и сега е момента да си създадем уют. Да изхвърлим излишните вещи, да извадим топлите одеала, да поставим есенна декорация - за целта мжоем да се сдобием с чудесни декоративни тикви, тематични есенни салфетки и ароматни свещи. Обожавам свещите с аромат на ванилия и сандалово дърво.

  1.  Сдобийте се с есенни рецепти и изпробвайте нови неща

Кой не обича тиква? Първото нещо с което свързвам есента е вкусната тиква. Обичам я по всякакъв начин. Има чудесни рецепти с крем супи от тиква, десерти с тиква и орехи, и да не забравяме… ароматът на октомври е на кестени.

Скоро ще споделя с вас любимите ми есенни рецепти.  1. Време за хубава книга и любими филми и сериали

Дъждовното време през есента ни кара доста честно да прекарваме уикендите сгушени в топло одеало на дивана с чаша ароамтно кафе. Перфектният завършек на тази идилия е филм или нова интригуваща книга.

За това, определено сега е момента да прегледате новите заглавия и да се сдобиете с ново четиво.


  1. Почистете гардероба си от изличните неща и извадете топлите пуловери

Sweater weather is here. Смяната на сезона е перфектния момент да прегледате и да се  отървете от излишните неща в гардероба си, които може да дадете за рециклиране и да им вдъхнете нов живот. Според фъншуй подреждането и отърваването от излишните вещи освобождава място за нови неща в живота ни и носи позитивна енергия.

Сега е момента и да извадите есенните топли дрехи.  1. Сменете и козметиката

Тук важи същото от точката с гардероба. Както знаете при смяната на климата кожата има нужда от различни неща. През есента става по-хладно, възможно е и кожата да стане по-суха и да има нужда от повече хидратация.

При мен това важи и за фон дьо тена. През лятото използвам доста по-леки флуиди. Есента вече мога да извадя любимците за студено време.

И все пак не забравяйте за слънцезащитата. Тя си остава все така важна за кожата.


  1. Извадете есенните аромати.

Не знам за вас, но аз обожавам парфюми. И определено имам сезонни любимци. Температурата през есента позволява  парфюмите да се разкриват по най-добрия начин и може би са най-красиви. Време е да извадим по-тежките парфюми, аз много харесвам ванилови и ориенталски аромати. Скоро очаквайте статия за любимите ми есенни парфюми.


  1. Запланувайте разходка в природата

Ах колко много обичам  есенните разходки по красивите екопътеки. Природата е толкова цветна и красива през есента. Разходките действат прочистващо и освежаващо в слънчевите есенни дни.


  1. Започнете нещо ново.

През есента имаме много повече време, за това защо да не направим нещо ново за себе си - защо да не посещаваме пилатес или не се потопим в света на йогата например?


  1. Отделете повече време на близките си

Хладното време ни задържа вкъщи, а какво по-хубаво от това да прекараме повече време с любимите хора, да сготвим вкусна храна, да си налеем по чаша вино и да се насладим на компанията си?


  1. Бъдете благодарни

Последна точка в тази статия, защото смятам че е подходяща за завършек, но не на последно място в живота ни. Винаги благодарни за това че сте здрави, за здравето на близките ви, за нещата които имате и които ви се случват.


*снимки - Pinterest

Няма коментари:

Публикуване на коментар